Skapa en ny tjänst

Läs om hur ni skapar tjänster

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel förklarar vi hur ni skapar tjänster och vilka val som finns.

Om ni vill läsa hur en grundtjänst skapas, gå hit.

Om ni vill läsa hur ni skapar tilläggstjänster, gå hit.

Om ni vill läsa om hur en tjänst för gruppbokning skapas så kan ni läsa mer här.

Avsnitt i denna artikel:

Grundläggande inställningar

För att skapa en ny tjänst så går ni till fliken Inställningar i vänstermenyn.
Klicka på Tjänster och välj Skapa ny tjänst uppe till höger.

Under Grundläggande inställningar så behöver ni fylla i alla uppgifter markerade med asterisk (*). D.v.s. Tjänstens namn, Grundtjänster och Sökord.

• Tjänstens namn
    Namnet som visas för er och kunder när tjänsten bokas.

• Grundtjänster
    Tjänstens "byggstenar" som bestämmer moms, samt om rum eller utrustning krävs.
    Läs mer om Grundtjänster.

• Sökord
    Gör tjänsten sökbar på fler fraser än bara tjänstens namn. Läs mer här.

Nedanför hittar ni även inställningar för pris. Där kan ni:

• Ställa in fast pris eller frånpris

• Ange tjänstens pris

• Ange tjänstens tidsåtgång

• Ange hur lång eventuell Ledig lucka är.
    Läs mer om Ledig lucka.

Under Användare så väljer ni vilka personer som utför denna tjänst.
Se till att MP (Marknadsplats) också blir vald så att tjänsten erbjuds på er platssida.

Se till att välja Spara ändringar nere till höger när allt är klart.

Nu är tjänsten sparad.

Sökord

Orden som ni lägger in i tjänsters namn gör er såklart sökbara på dem per automatik. Vi vill dock inte att ni offrar tydlighet och stilrenhet för att visas i relevanta sökningar.

Sökord är ett enkelt sätt att göra ert företag och era tjänster lättare att hitta.
Under rubriken Grundinställningar finns en lista för Sökord.

Sökorden är i sin tur kopplade till flera andra fraser som gör er och era tjänster lättare att hitta på marknadsplatsen.
Väljer ni t.ex. Ansiktsbehandling här så kommer ert företag även att visas vid sökningar på ansiktsvård, ansikte, hud, hudterapeut, skönhet och hudvård.

Smidigt va?

Skulle ni sakna sökord, skriv till vår support så hjälper vi er.

Erbjud bara tjänsten på specialöppettider

Om ni erbjuder de flesta tjänster under ordinarie tider men också har specialöppettider där du ibland har grupptjänster eller andra tjänster som bara erbjuds ibland, så finns en smidig inställning som gör tjänsten bokningsbar enbart på specialöppettider.
På så sätt behöver du inte ta bort tjänsten från alla öppettider.

Gå till Inställningar. Välj Tjänster och klicka på din grupptjänst.
Aktivera Endast bokningsbar med specialöppettider och Spara när du är klar.

Tänk på:

• När denna inställning är aktiverad så erbjuds inte tjänsten på vanliga öppettider.
    -Öppettider som erbjuder "Alla tjänster" kommer inte att erbjuda denna tjänst.

• Om du t.ex. erbjuder flera olika grupptjänster på olika tider så behöver du ändå ta bort tjänsterna från de specialöppettider de inte ska erbjudas på.

Kort beskrivning av alla tjänsteinställningar.

Här hittar du en summering på de inställningar som finns för tjänster.

Grundläggande inställningar

• Tjänstens namn.
    Vad heter tjänsten? Var gärna tydlig så att kunden slipper fundera.

• Tjänstens beskrivning.
    Beskriv tjänsten så att kunder vet vad den handlar om.

• Kategori.
    Tjänster under samma kategori visas tillsammans på platssidan.

• Grundtjänster.
    Tjänstens byggstenar. Bestämmer moms och ifall rum/utrustning krävs.

• Sökord.
    Välj sökord för att göra tjänsten lättare att hitta på marknadsplatsen.

• Pristyp.
    Fast pris eller frånpris?

• Pris.
    Vad kostar tjänsten?

• Tid.
    Hur lång tid tar det att utföra tjänsten?

• Ledig lucka.
    Behöver du en lucka efter bokningen?

• Avancerade plats-, pris- och tidsinställningar.
    Ställ in olika tider och priser för olika tillfällen, platser eller personer.

Användare

Dessa val finns även under Inställningar och Användare.

• Vilka användare utför tjänsten.
    Se till att rätt personer utför rätt tjänster.

• Aktivera tjänsten på marknadsplatsen.
    Ska tjänsten gå att boka ifrån platssidan?

• Aktivera tjänsten på sistaminutentider.se.
    Ska tjänsten gå att boka från sistaminutentider.se?

Marknadsplats

• Dölj tjänstens längd.
    Tjänstens längd visas inte för kunder.

• Dölj tjänstens pris.
    Tjänstens pris visas inte för kunder.

• Kräv förbetalning vid onlinebokning.
    Kunder måste betala i förskott när de bokar denna tjänst.

• Endast bokningsbar med specialöppettider.
    Tjänsten erbjuds inte på tider där alla tjänster erbjuds.

• Meddelande vid bokning.
    Skicka med speciell info i bekräftelser för denna tjänst. Kräver även att Behandlingsbeskrivning finns med i dom automatiska sms/eposten.

Bokningsfält

• Skapa egna fält som kunder ska fylla i när de bokar tjänsten.
    Även bokningsfälten som är aktiverade per användare gäller.

Tilläggstjänster

• Välj vilka tilläggstjänster som erbjuds tillsammans med tjänsten.
    Läs mer om hur ni skapar tilläggstjänster här.

Avancerat

• Ställ in Gruppbokning.
    Här väljer ni antal bokningsbara platser på tjänsten.

• Streckkod för tjänsten om ni använder kassan.
    Kräver streckkodsläsare.

• Grundtjänster måste utföras i samma rum.
    Om ni har rum skapade så kommer samma rum att krävas för alla grundtjänster när tjänsten bokas.