Gruppbokning

Ta emot flera bokningar på samma tid för t.ex. yoga eller event.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om man har tjänster som flera personer ska kunna boka in sig på samtidigt, exempelvis gruppträningspass, kurser eller större event så finns här information hur man skapar och hanterar gruppaktiviteter.

Vid gruppaktiviteter så behöver man använda Specialöppetider för att styra när tjänsten går att boka.

Avsnitt i denna artikel:

Skapa en tjänst för gruppbokning

Ni följer det vanliga flödet för att skapa en tjänst. Det ni behöver göra annorlunda är att lägga in kapaciteten för tjänsten. Allt över 1 blir en gruppaktivitet. Ska max 10 personer kunna delta lägger man in en kapacitet på 10. Gå in under Avancerat för att lägga in detta.

Om ni har flera öppettider och tjänsten inte ska erbjudas på tider där ni erbjuder alla tjänster, utan bara på Specialöppettider, så aktiverar ni även den inställningen på tjänsten.

Tänk dock på att om ni har flera specialöppettider där ni erbjuder olika tjänster så behöver tjänsten ändå tas bort ur dessa.

Gruppbokning i kalendern

Den första personen som bokas in på en gruppbokning bokas precis som vanligt. Om fler ska läggas till på samma tid så klickar ni på bokningen och väljer rubriken Gruppbokning.
Välj + Lägg till Kund för att lägga till ytterligare kunder i den gruppbokningen.

Klickar man på Visa vid en av personerna kommer man in på den kundens bokning där man kan hantera bokningen samt betalning för just den personen.

Väljer man Avboka så avbokas endast den personen man visar just nu, inte alla.

Det finns även möjlighet att skicka SMS eller e-post till alla deltagare.

Lista tider på platssidan

Det finns två inställningar för att visa tjänster och tider på platssidan.

Lista tjänster (standard) och Lista tider (rekommenderas när få tider eller enbart gruppbokning erbjuds).

Gå till Inställningar och välj Platser. Klicka på platsens namn och välj Onlinebokning i den övre menyn. Där hittar ni Visa listvy i onlinebokning. Aktiveras denna så listas tiderna direkt på platssidan.

• Lista tjänster (Visa listvy i onlinebokning= Av)
    I denna vy listas tjänsterna på platssidan. Väljs en tjänst så visas kalendern och tiderna för vald tjänst. Tider som bokats försvinner ur kalendern.

Vid gruppbokning så visas antalet bokningsbara platser per tid i kalendern.

• Lista tider (Visa listvy i onlinebokning= På)
    I denna vy listas tiderna på platssidan. Tider som bokats markeras som fullbokade.