Automatisk väntelista

Låt dina kunder själva skriva upp sig på väntelistan direkt på din platssida på marknadsplatsen

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nu har vi äntligen släppt den automatiska väntelistan på Bokadirekt-appen. Med den automatiska väntelistan kan kunder ställa sig på väntelistan när den tid man önskar inte finns tillgänglig och sedan bli noterad i appen när en tid blivit tillgänglig för bokning.

För attt aktivera den automatiska väntelistan gör man enligt nedan:

  1. Gå till Inställningar > Platser

  2. Klicka på platsens namn och sedan fliken Onlinebokning

  3. Bocka i Aktivera väntelista

Nu kommer dina kunder kunna välja att skriva upp sig på en väntelista om tiden dom vill boka ej finns ledig. Detta fungerar både om man har gruppbokningar eller vanliga behandlingar.

När önskad tid blir ledig får kunden ett push-meddelande från appen och det är då först till kvarn om flera kunder skrivit upp sig på samma tid på väntelistan.

Om en kund försöker skriva upp sig på väntelistan via webben kommer en uppmaning med QR kod om att ladda ner appen som ser ut enligt bild nedan.

Bra att veta:

  • Denna funktion är ej kopplad till den manuella väntelistan i kalendern, detta är separata.

  • Notisen skickas till kunderna 10 minuter efter att den tid blivit ledig så ni hinner fylla den själva om ni råddar om i kalendern.

  • Man får endast en notis per dag per väntelista. Står man på väntelista på flera olika tjänster eller platser får man alltså max en notis per tjänst/plats per dag.

Fick du svar på din fråga?