Integrera med Fortnox
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Förenkla din bokföring med Fortnox

Nu tar vi det enkla och smidiga företagandet till en ny nivå – med näst intill magisk bokföring! Du kan nu koppla ihop Fortnox med Bokadirekt, och ge dig själv ett sömlöst flöde mellan bokning och betalning med automatisk bokföring.

Vad är Fortnox?

Fortnox är det ledande webbaserade systemet för bokföring. Det mesta sker automatiskt, helt digitalt i molnet, och du får förslag på hur bokföringen ska skötas. Fortnox har kopplingar till samtliga Sveriges största banker, vilket gör att in- och utbetalningar enkla att hantera direkt från programmet.

Aktivera integrering i Fortnox
För att det ska fungera att aktivera integreringen i vårt system måste funktionen att integrera vara aktiverat i ert Fortnoxkonto först, se länken nedan för hur du går tillväga, när detta är klart är det fritt fram att aktivera det i vårt system.
Integrationer - Fortnox

Hur fungerar Fortnox ihop med Bokadirekt?

Genom Fortnox-kopplingen importeras dagligen din försäljningsdata till Fortnox. Integrationen är enkel att få på plats och när du har ställt in önskad konfiguration kommer Bokadirekt börja importera försäljningsdata varje natt till Fortnox.

Vad kostar det?
För dig som har vår Bokadirektkortterminal ingår integreringen till Fortnox kostnadsfritt. Har du inte en Bokadirektterminal kostar integrationen 170kr/mån.

Hur kommer jag igång?

Börja med att kontrollera punkterna nedan innan vi drar igång med integrationen:

Fortnox:
1. Kontrollera att användaren är systemadministratör för fortnox HÄR.
2. Kontrollera att användaren har tillgång att hantera bokföring samt verifikat.
3. Kontrollera att integrations-licens är aktiverad HÄR.
4. Kontrollera att verifikationserien som importen av Bokadirekt kassorna sker till har aktiverat manuell kontering aktiv HÄR.
Bokadirekt kassa-inställningar:
1. Kontrollera att det är korrekt organisationsnummer på kassan samt det företaget som har Fortnox licens.

Inställningar > Företag > Grundinställningar
2. Kontrollera att kontoplan är detsamma som används för bokföring i fortnox. Inställningar > Företag > Kontoplan
3. Om ni har Bokadirekts terminal, Qliro, och/eller kort online aktiverat kan ni behöva ändra vissa konton i kontoplanen. Läs mer här

När ovan är klart är det dags att komma igång enligt nedan:

• Gå in på Inställningar > Företag > Klicka på det företag du vill integrera.

• Klicka på fliken "Integrationer" och rutan som heter "Fortnox" och sedan på "Anslut".

• Logga in med ditt Fortnox-konto och klicka på "GODKÄNN BEHÖRIGHETER", efter det kommer du behöva signera inne i Bokadirekt med din korta signatur.

• Klicka i "Ja" och välj din verifikationsserie samt önskat startdatum för din första import.

Importen av data kommer nu importeras från kassan till ditt Fortnox-konto varje natt från och med det datum du valt.

Frågor om Bokadirekt? Skriv i chatten!
Frågor om Fortnox? Chatta med Fortnox på deras hemsida.