Sälja presentkort i kassan

Hur du säljer presentkort och hanterar dem, direkt i kassan.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För dig som använder vårt kassasystem kan du sälja egna presentkort helt kostnadsfritt.
Du skapar ett ”tillgodo-belopp” som kunden sedan kan lösa in i er kassa. Dvs. endast på plats.

I denna artikel går vi igenom hur du gör när du ska:

Börja sälja presentkort i kassan

För att kunna sälja presentkort behöver det aktiveras.

Det gör ni genom att gå till Inställningar och välja Företag. Klicka på företagets namn och välj Ekonomi. Längre ned aktiverar ni Egna presentkort och väljer en giltigshetstid.

Glöm inte att Spara efteråt.

Sälja presentkort

För att sälja presentkort så går du till fliken Kassa i vänstermenyn.

Lite till höger om sökfältet finns en knapp Presentkort, klicka på den.

Fyll i presentkortets värde i rutan på á-pris.

Gå sedan ned och välj ett betalsätt och slutför köpet.

Om ni har en kvittoskrivare så skriver ni ut kvittot. Kunden får då dels ett kvitto för köpet men också ett kvitto med en streckkod och presentkortskod på.

Använder ni inte kvittoskrivare kan ni skriva ned koden till kunden.

Har ni valt en kund i kassan när ni säljer presentkortet så hittar ni presentkortsnumret även på kunden under fliken Kunder.

Bortskriv förfallna presentkort

För att hitta förfallna presentkort så finns en rapport på detta inne på:
Administration > Rapporter > Presentkort

Klicka på Filter och välj Typ- Presentkort och Status- Förfallit

För att sedan bortskriva dessa gör man enligt nedan:

1. Gå in på Kassan

2. Gå in på Tidigare inslag

3. Klicka på "Filter" knappen

4. Bocka i "Presentkort förfallna"

5. Välj datum, ex ett år bakåt och klicka på Visa resultat

6. Klicka på de tre prickarna till höger om ett presentkort och välj "Bortskriv"

NYHET!

Nu kan man även enkelt bortskriva alla förfallna presentkort samtidigt.​

1. Gå in på Kassan

2. Gå in på Avsluta dagens kassa

3. I rutan Förfallna presentkort klicka på Visa presentkort

4. Bocka i rutan uppe till vänster för att markera alla förfallna presentkort

5. Klicka på Bortskriv valda presentkort

6. Ange din signatur och klicka sedan på Ja på frågan "Vill du ta bort presentkortet?"

Klart!