Timlön

Om du har anställda som istället för månadslön ska ha timlön

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gå in på fliken Anställda - klicka på den anställda. Under rubrik Beräkningsuppgifter klickar du bort bocken vid lön enligt avtal.

Om du har inställningar för avtalsenlig lön så kommer siffrorna hämtas därifrån när du byter till timlön.

Nu kommer lönen endast räknas på timlön för närvaro. Om din anställda har branschvanetillägg så ligger det fortfarande som en egen post vid utbetalning av lönen och baseras på det som är inställt på arbetstid.

Tips! Tänk på att om den anställda har mer än en anställning kan det också vara bra att ändra skatten till fast %

Ps. Det finns ingen funktion för att automatiskt lägga till månadens semesterersättning på timlön, utan det behöver räknas ut manuellt och läggas till som ett tillägg med löneart Ej semestergrundande ersättning.