Qliro

Så fungerar Qliro, hur du skaffar det och hur du hanterar betalningarna.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Bokadirekt erbjuder i samarbete med Qliro ett sömlöst sätt för kunder att betala. Både förskottsbetalning via marknadsplatsen och betalning i kassan.

Alla frågor gällande Qliro tas direkt med vår support på Bokadirekt, inga ärenden går via Qliros kundtjänst. Det går bra att skriva på vår chatt alternativt ringa oss på 0920-476798.

Avsnitt i denna artikel:

Varför och hur skaffar jag Qliro?

• Frihet & flexibilitet: Genom att låta dina kunder bestämma hur och när de vill betala kan du få fler nöjda kunder och en jämnare beläggning.

• Säkra betalningar: Med Qliro kan du känna dig trygg med säkra köp och utbetalningar varje vecka, oavsett när och hur kunden väljer att betala.

• Öka möjligheterna till merförsäljning: Det flexibla betalningsupplägget med Qliro öppnar upp för merförsäljning.

• Prisvärt: Att använda Qliro för betalningar kostar inte mer än ett vanligt kortköp.

• Enkelhet: Qliro är enkelt att använda, både som onlinebetalning och vid kassan. Allt du behöver göra är att godkänna köpet. Vid betalning på plats väljer du Qliro som betalsätt, därefter skickas ett sms till kunden där kunden får godkänna betalningen med BankID. Enkelt och smidigt!

Erbjud Qliro som förskottsbetalning och direkt via din kassa.

Det är enkelt att komma igång.

Inloggad som administratör aktiverar du Qliro genom att följa dessa steg.

Klicka på Admin och välj Betalningar och sedan Betalningsbetoder. Välj plats och företag och skrolla ner till Qliro.

Klicka på knappen Lägg till.

Kontrollera att informationen stämmer och komplettera med det som eventuellt saknas.
Viktigt! Till detta konto kommer utbetalningarna för Qliro-betalningar.

Klicka på Spara konto.

Nu öppnas avtalet i tjänsten Oneflow.
Läs igenom avtalet och välj Signera nere till höger.

När du är klar kommer du tillbaka till Bokadirekt.

Avtalet mailas även till dig.

Grattis. Aktiveringen av Qliro är klar och Qliro ligger som ett betalsätt i kassan!

Hur fungerar det?

När kunder bokar tider online hos dig så kan de förbetala med Qliro, vilket innebär att allt du behöver göra är att godkänna köpet.

Kunderna kan även betala på plats med Qliro. Då tar du kunden till kassan och väljer Qliro som betalsätt. Då skickas ett sms till kunden där kunden får godkänna betalningen med BankID.
När du aktiverat Qliro så kommer alla genomförda betalningar att betalas ut till ditt företag en gång per vecka.
Du kan se alla Qliro-transaktioner under Admin > Rapporter & Export > Utbetalningar.

Det är ingen fast kostnad för att vara ansluten till Qliro.
Transaktionsavgiften är 1,5% ex. moms. Avgiften baseras på det betalda beloppet och moms tillkommer.

Avgiften dras ifrån det belopp som utbetalas till dig.

Förskottsbetalning med Qliro

När kunden har valt Qliro för sin bokning så klickar du bara på bokningen och väljer Slutför förbetalning.

Du kommer då till kassan där du väljer Slutför betalning.

Slutförda betalningar betalas ut till ditt företag en gång per vecka.
Du kan se alla Qliro transaktioner under Admin > Rapporter & Export > Utbetalningar.

Ta betalt med Qliro från kassan

Antingen kan du gå direkt till kassan eller gå genom en bokning och välja Ta betalt.

I kassan väljer du betalsättet Qliro.

Rutan för att fylla i kundens mobilnummer öppnas. Har du valt kunden redan vid köpet så fylls kundens mobilnummer i per automatik. Annars skriver du bara in numret i rutan och klickar på Spara.

Sedan klickar du bara på Spara.

Kunden får nu ett SMS med länk till Qliros betaltjänst. Kunden gör sina val och signerar med Mobilt Bank-ID.
När kunden signerat sin betalning i mobilen så markeras betalningen som klar i din kassa.

Välj sedan kvitto-typ som vanligt och betalningen är färdig!

Slutförda betalningar betalas ut till ditt företag en gång per vecka.
Du kan se alla Qliro-transaktioner under Admin > Rapporter & Export > Utbetalningar.

Återbetala en slutförd Qliro-betalning

Om du har genomfört ett köp som senare ska ångras och återbetalas.

Gå in på Kassa i vänstermenyn och välj Tidigare inslag.
Sök upp köpet du ska ångra genom att antingen söka på datum, kvittonummer, kundens namn eller liknande.
När du hittat köpet klickar du på dom tre prickarna till höger på raden för betalningen och väljer Felslag.

Köpet hos Qliro returneras och om kunden redan har betalat till Qliro så återbetalar de beloppet till kunden.

Kontrollera utbetalningar

När du aktiverat Qliro så kommer alla genomförda betalningar att betalas ut till ditt företag en gång per vecka.

Utbetalning sker till det bankkonto som du angav när du aktiverade tjänsten.

Du kan se alla Qliro-transaktioner under Admin > Rapporter & Export > Utbetalningar.

Qliro för slutkunden

Vad gäller för slutkunden som väljer att betala med Qliro?

- Vid "14 dagars faktura" tar Qliro inte ut någon avgift.

- Vid "Köp nu, betala om två månader" är uppläggningsavgiften 39 SEK.

- Vid "delbetalning" är uppläggningsavgiften 95, 195, 295 eller 395 SEK beroende på om man väljer 3, 6, 12 eller 36 månader. Administrativ avgift på 29 SEK per månad tillkommer. På 36 månaders delbetalning tillkommer även 9,95% i årsränta.

- På "Flexibel delbetalning" är det ingen uppläggningsavgift, 29 SEK per månad i administrativ avgift och 19,9% årsränta.

På Qliros hemsida hittar du aktuell information om kundens betalningsalternativ och villkor. www.qliro.com

Uppdatering från Qliro:

Från och med 16 juni 2023 ändrar vi villkoren för ett av våra betalternativ Flexibel delbetalning hos oss på Qliro. Till följd av en ökad inflation under året har marknadsräntorna ökat. Med anledning av detta har Riksbanken höjt styrräntan, vilket lett till ökade upplåningskostnader. Vi behöver därför justera räntan för betalalternativet Flexibel delbetalning "betala lite i taget" från 19,90 procentenheter till 21,85 procentenheter. Den nya räntan träder i kraft från och med månadsfakturan som skickas ut 16 juni 2023. Då kommer du se den nya räntan och räntebeloppet på din faktura. Önskar du betala din skuld innan den nya räntan träder i kraft behöver inbetalning inkomma senast den 15 juni. Våra allmänna villkor kommer uppdateras med nedan beskrivet räkneexempel för den nya räntan när den börjar gälla 16 juni.

För ett köp om 10 000 kr som återbetalas 12 gånger över ett år med ränta på 21.85 % samt 29 kr i administrationsavgift, blir den totala kostnaden 11 571 kr och månadsbeloppet 964 kr. Den effektiva räntan motsvarar 31,76 %.

Visa för dina kunder att de kan betala med Qliro

Här finns bildmaterial som du kan använda till att visa dina kunder att du tar emot betalningar via Qliro. Samlat finns bilder som funkar till utskick, Instagram, Facebook och andra sociala medier.

Ikon för bilaga