Magnetbokningar

Optimera din dag

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är magnetbokningar?

Magnetbokningar är en funktion man kan aktivera för att systemet endast ska erbjuda tider intill varann, så att det inte skapas onödiga luckor i schemat som sedan kan bli svår att fylla.
När magnetbokningar är aktiverat kommer endast tider erbjudas som är i direkt anslutning med något redan existerande i kalendern. Precis som en magnet så dras alltså bokningarna ihop med andra bokningar eller ej bokbara tider/luncher.

Detta ställs in per person (användare) så den som har svårt att fylla schemat eller bara jobbar med drop-in kan välja att inte ha det.

De tider som erbjuds är enligt nedan:

• Första och sista tiden på dagen

• Tid direkt innan och efter eventuell lunch eller annan ej bokbar tid

• Tid direkt innan och efter eventuell redan existerande bokning

Se bild nedan på innan och efter magnetbokningar är aktiverat:

Hur aktiverar man magnetbokningar?

1. Gå in på Inställningar i vänstermenyn

2. Gå in på Användare

3. Klicka in på personen som vill ha det aktiverat

4. Gå in på fliken Avancerade inställningar

5. Bocka i "Visa endast magnetbokningar" och spara