Användare
Inaktivera en användare som ska sluta
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Snart får användarsidan ett nytt utseende! Vill du testa den redan idag, gå in på Inställningar > Användare > Klicka på en användare och klicka på "Klicka här" på bannern högst upp.

Om en person ska sluta på verksamheten och inaktiveras så finns det två olika sätt att gå tillväga.

​Schemalägg inaktivering:

Inställningar > Användare > Klicka på personen > Inställningar > Lägg till ett slutdatum under "Arbetar till och med" och spara. Personen kommer ha tillgång till systemet fram till det datumet passerat. Personen kommer automatiskt inaktiveras.

Inaktivera direkt:

Inställningar > Användare > Klicka på personen >Klicka på Inaktivera. Personen kommer inaktiveras på en gång.

​Tänk på att din nivå för användare inte ändras per automatik. Så om du t.ex. har 3 användare och inaktiverar 2 användare, så behöver du själv gå in på Admin och sedan Abbonemang för att ändra nivån för ditt abonnemang och således sänka dina fasta månadskostnader.

Notera att det ej får finnas några framtida bokningar i personens kalender från det datum personen inaktiveras.