Journalformulär och hälsodeklaration

Formulärmallar är ett verktyg för att du som utövare enklare ska kunna skicka ut anpassade formulär; exempelvis hälsodeklaration, till kund.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Bokadirekts journalsystem finns färdiga standardformulär för hälsodeklaration, samt möjlighet att skapa och skicka egna formulär.

De går även att fylla i direkt i patientkorten vid behov.

Avsnitt i denna artikel:

Hur skickar jag ett formulär eller hälsodeklaration?

För att skicka dessa formulär behöver du gå till patientens översikt i Journal. Det kan du göra via kundens bokning eller genom att klicka på Journal i vänstra menyn och söka reda på Patientkortet.

Längst ner i högra hörnet väljer du vilket formulär du vill skicka och klickar på Skicka.

Har du kunden på plats så kan du välja att fylla i det direkt istället för att skicka.

Kunden får nu ett mail med ditt formulär att fylla i, samt två rutor att kryssa för.

När kunden fyllt i formuläret kommer du se det i patientkortet, under Patientfiler.

Vår systemskapade hälsodeklaration innehåller frågorna nedan.
Om patienten svarar Ja på en fråga så dyker även ett textfält upp.

Skapa formulär

Det finns en systemskapad hälsodeklaration färdig som man kan använda sig av.

Men om man vill skapa ett formulär med egna frågor så går det också.

För att skapa ett formulär så går du till Journal. Där hittar du valet Inställningar.

Där väljer du Hantera formulär.

Klicka på Nytt Formulär.

Döp ditt formulär till det namn du vill ha, och ge den sedan en titel som dina kunder förstår.

Sedan använder du fälten för att Skapa fråga och Lägga till infotext. När du har skapat en fråga/text så kan du också välja att skapa den som mallfråga om du tror att den kommer behövas i fler formulär.

Varje gång du klickar på de gröna knapparna så läggs din fråga/text till i formuläret och du kan enkelt ändra ordningen genom att klicka och dra dem dit du vill.

Spara formuläret när du är nöjd. Självklart går det att redigera om du upptäckt att nåt behöver ändras/läggas till.