Lön
Arbetsgivardeklaration

Fil till Skatteverket, kallas även AGI eller XML

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tidigare har ItsPerfect skickat AGI-filen till dig, det får vi inte längre på grund av GDPR så nu ska du hämta den själv.

Gå in i Lön > Lönehantering > Rapporter & export (längst upp)

Kontrollera datumet i rutan, det ska stå samma månad som den du ska redovisa, och ett datum efter lönerna är gjorda.

Klicka på Skapa fil till skatteverket.

Spara filen där du hittar den sen. Tänk på att den innehåller personuppgifter.

Logga in på Skatteverket, gå in på tjänsten Lämna arbetsgivardeklaration och ladda upp filen där.
Lämna arbetsgivardeklaration

Felmeddelande på Skatteverket

Om du får felmeddelande på skatteverket kan det bero på att det inte finns korrekta uppgifterför kontaktperson i dina företagsinställningar.

Det måste finnas telefonnummer och e-post, samt en person med inställningen

Företagsledare.

Notera att du måste göra om filen efter att du ändrat detta.