Skapa mallar för journaler

Effektivisera din journalföring.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan skapa egna textmallar, journalanteckningsmallar och fraser för att spara tid i din journalföring.

Mallarna kopieras enkelt in i den aktuella journalanteckningen och går därefter att redigera fritt.

För att skapa dina mallar klickar du in dig på Journal, väljer Inställningar och sedan Hantera textmallar.

Klicka sedan på Ny textmall.

Där får du tre alternativ.

Textmall, Journalanteckningsmall eller Fras.

• Textmall använder du för att bara spara en mall för text i journalen. T.ex. ifall en text är vanligt förekommande i olika journaltyper.

• Journalanteckningsmall använder du för journaler i helhet, där du har möjlighet att spara diagnoskod, kontaktorsak och eventuell bedömning för de vanligaste typerna av journaler du för.

• Fras skapar du när du vill infoga en textmall genom att skriva ett kortkommando.
    Med exemplet nedan så kommer ordet "fras" att bytas ut mot texten "Fraser används för snabbare journalföring" så fort det skrivs i en journal.

Alla typer går att redigera i efterhand genom att gå tillbaka till mallarnas inställningar.