Bokadirektterminalen - Startguide

För dig med vår egna Bokadirekt Adyen terminal

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad behöver jag göra för att börja använda terminalen?

Du behöver koppla in kortterminalen till ett eluttag, terminalen kommer då att starta igång. När terminalen har startat kommer du att få koppla terminalen till ditt Wifi och klicka för att bekräfta affären. Terminalen startar sen om och när den startar upp är terminalen redo att användas.

Hur använder jag terminalen i kassan?

Välj tjänster/produkter i kassan som du vill ta betalt för och välj betalsättet Kort. Kassan skickar en signal till terminalen och kunden blippar/sätter in sitt kort. När köpet är godkänt kan du välja att skriva ut kvitto eller maila kvittot till kunden.

Hur fungerar det med dagsavslut för kortterminalen?

Du behöver inte själv göra något dagsavslut för kortterminalen, detta sker automatiskt. Du kan hitta inne på Admin > Rapporter & Export > Dagsavslut.

När får jag pengarna utbetalda till mitt bankkonto?

Utbetalningarna sker tisdagar och fredagar varje vecka.

Hur sköter jag bokföringen av transaktionerna?

Alla rapporter och bokföringsunderlag hittar du i inne på Admin > Rapporter & Export > Utbetalningar.

Vilka betalkort kan jag ta emot?

Du kan ta emot samtliga betalkort.