Presentkort
Så hanterar du Bokadirekt Presentkort
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Bokadirekts presentkort går att köpa på Bokadirekt.se och nyttja hos alla presentkortsanslutna utövare på vår marknadsplats.

I denna artikel går vi igenom hur du tar betalt med Bokadirekt Presentkort.

Så här gör du när:

När kunden själv lagt in koden

När en kund registrerar ett Bokadirekt Presentkort vid bokning kommer bokningen visas som förbetald. Klicka in dig på kundens bokning och välj Slutför förbetalning.

Du hamnar då i kassan där du väljer Slutför betalning

Utbetalningen görs inom ca. 1 vecka till kontot ni har angivit för utbetalningar till företaget.

När du själv vill lägga in koden:

Klicka in dig på kundens bokning. Välj Ta betalt.

Längst ned till höger så kan du välja betalsätt.

Välj betalsättet Bokadirekt Presentkort, så dyker denna ruta upp.

Där anger du kundens kod och klickar på Använd.

• Om beloppet täcker hela betalningen så slutförs köpet.

• Om beloppet inte täcker hela betalningen så kan du lägga till fler betalsätt och sedan välja Betala.

Utbetalningen görs inom ca. 1 vecka till kontot ni har angivit för utbetalningar till företaget.

Börja ta emot Bokadirekt Presentkort

För att ta emot Bokadirekt Presentkort så behöver du lägga in ett utbetalningskonto och aktivera betalsättet.

Gå till Admin och välj Betalningar, där hittar du Utbetalningskonto. Där kan du lägga in kontot som ni ska få utbetalt till.

Tänk på att kolla så att rätt företag är valt, om flera företag finns inställda.

Gå sedan tillbaka till Betalningar och lägg in Bokadirekt Presentkort.

Nu kan ni ta emot Bokadirekts presentkort.

Kontrollera utbetalningar

När du aktiverat presentkort så kommer alla genomförda betalningar att betalas ut till ditt företag en gång per vecka.

Utbetalning sker till det bankkonto som du står angivet under Admin > Betalningar > Utbetalningskonto.

Du kan se alla transaktioner för universella presentkort under Admin > Rapporter & Export > Universella presentkort - transaktioner.