Installationsguide kvittoskrivare STAR TSP100
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Installation av drivrutin för kvittoskrivare Star TSP-100.

Viktigt innan installationen:
Notera att enhetern ska vara inkopplad med en USB kabel direkt in till datorn, så ingen USB HUB mellan, samt en strömkabel till ett eluttag.
Notera även att all installation kräver Windows så vi supporterar ej Mac eller Chromebook datorer.

1. Hämta installationsfilen HÄR.
Filen kommer hamna under nedladdningar i din webbläsare.

2. Klicka på "Extrahera alla" > "Extrahera"

3. När filen laddats klart, välj "Autorun"

4. OM denna ruta kommer upp, välj "Installera den här funktionen"

5. Välj "Installation" > "Jag accepterar"

6. Om en ruta som heter "Tillåter du den här appen att få göra ändringar på
enheter", välj JA

7. Välj Nästa > Nästa > Nästa > Installera > Vänta... > Slutför > Avsluta

8. Sök upp och öppna programmet "Konfigureringsverktyg TSP100"

9. Om en ruta som heter "Tillåter du den här appen att få göra ändringar på
enheter", välj JA

10. Välj ESC/POS-läge > OK

11. Klicka på Serieportar > Lägg till port > Skriv " COM5 " (om comport 5 redan
används på er dator, välj ex. 6.
) > OK

12. Ändra "Uppstartstyp" till Automatisk > Aktivera ändringar > Starta >
Kontrollera status. (Här ska du få ett OK och en testutskrift ska komma från
skrivaren.) Klar!

13. Gå in på konto.bokadirekt.se på Google Chrome som webbläsare.

14. Klicka på Inställningar > Övrigt > Betalterminaler och skrivare.

15. Klicka på + tecknet nere i högra hörnet och sedan på Lägg till kvittoskrivare.

16. Klicka på Nästa > Välj Star Seriell Port > Nästa > Välj smartclient > Skapa.

17. Välj smartclient > Välj den port du valde i installationen > Välj hastighet 9600 > Skapa.

18. Nu är kvittoskrivaren kopplad och redo att användas.