Installationsguide kvittoskrivare SNBC Orient BTPR880NP
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Installation av drivrutin för kvittoskrivare BTP R880NP
OBS! Ladda ner Smarta klienten innan du börjar med denna installation. Se guide HÄR.

Mac dator?
Notera att BTP kvittoskrivaren EJ går att installera på en Mac dator med M1 processor, även om man installerat Windows på datorn. Upplever man problem på steg 5 i guiden kan det bero på att datorn är en Mac dator med en M1 processor. Gäller det en Windowsdator, vänligen kontakta supporten.

Viktigt innan installationen:
Notera att enhetern ska vara inkopplad med en USB kabel direkt in till datorn, så ingen USB HUB mellan, samt en strömkabel till ett eluttag.
Notera även att all installation kräver Windows så vi supporterar ej Mac eller Chromebook datorer.

1. Hämta installationsfilen HÄR.
    Filen kommer hamna under nedladdningar i din webbläsare.

2. Öppna den nedladdade filen och extrahera installationsfilen genom att klicka Extrahera längre upp på sidan.

3. Se till att kvittoprinter är påslagen och att USB-kabeln sitter från printern in i datorn.

4. Starta ”Enhetshanteraren”, det ska nu dykt upp en okänd enhet. (Se bild nedan.)

5. Högerklicka på den okända enheten och välj Uppdatera drivrutin.

6. Välj ”Välj drivrutiner på min dator”.

7. Klicka på "Bläddra"

8. Klicka på ”Hämtade filer”.
    - Klicka på ”Setup BTP-R880NP”.
    - Gå till ”USBDrv”.
    - Markera ”USBDriver_x64”. (Se bild nedan)

9. Klicka på ”OK”.

10. Klicka på ”Nästa”.

11. Nu finns skrivaren i Enhetshanteraren under ”Usb -styrenheter” som USB Device Driver for POS/KIOSK Printers.

12. Gå in på konto.bokadirekt.se på Google Chrome som webbläsare.

13. Klicka på Inställningar > Övrigt > Betalterminaler och skrivare.

14. Klicka på + tecknet nere i högra hörnet och sedan på Lägg till kvittoskrivare.

15. Klicka på Nästa > Välj USB BTP-2002NP/R880NP > Nästa > Välj smartclient > Skapa.

16. Nu är kvittoskrivaren kopplad och redo att användas.