Skapa en utrustning

Slipp dubbelbokningar på utrustningen ni har.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om ni flera användare och har en typ av behandling som t.ex. kräver en maskin som inte ska gå att dubbelboka, så kan ni lägga upp maskinen som utrustning.

På så sätt får ni inte en bokning per användare, utan istället max en bokning per tillgänglig utrustning.

I denna artikel så går vi igenom hur utrustning fungerar och hur det kopplas till era tjänster, genom grundtjänster.

Avsnitt i denna artikel:

Skapa utrustning

För att skapa utrustning så går du till Inställningar i vänstermenyn.
Välj Utrustning och klicka sedan på Skapa ny utrustning.

Ange namn på utrustningen och vilken plats den tillhör.
I detta exempel så döper vi utrustningen till Lasermaskin A+.

Välj en Utrustningstyp.
Finns det ingen utrustningstyp klickar du på +Ny utrustningstyp och skriver ett namn.

I detta exempel så döper vi utrustningstypen till Laser - Hårborttagning.

Du kan lägga till flera utrustningstyper på samma utrustning. T.ex. ifall en lasermaskin kan användas för både IPL och hårborttagning.

Utrustningstypen är det som senare kommer att kopplas mot grundtjänsterna. Det gör så att utrustningen måste finnas tillgänglig när en grundtjänst som den är kopplad till bokas.

Ställ även in de tider där utrustningen finns tillgänglig.

Det gör inget om utrustningens schemalagda dagar är längre än de ni erbjuder i öppettider eller arbetsscheman på era användare, eftersom tider enbart går att boka om det även finns lediga tider i användares schema.
Klicka sedan på Spara.

Nu är utrustningen skapad. Så nu är det dags att koppla den mot era tjänster.

Utrustning och tjänster

Utrustningen kopplas mot era tjänster via utrustningstypen och grundtjänsten.

När utrustningen skapas eller ändras så går det att välja en eller flera utrustningstyper. Dessa kopplas sedan mot grundtjänster.

Det gör så att alla tjänster som nyttjar grundtjänsten kräver att utrustningen är ledig för att tiden ska erbjudas.

Så börja med att säkerställa att du har en grundtjänst som passar och att den nyttjas för rätt tjänster.

Det görs Inställningar. Välj Tjänster, i den övre menyn hittar du Grundtjänster.

Klicka på grundtjänstens namn och bocka i utrustningstypen.

Du kan lägga in flera utrustningstyper på samma grundtjänst. Då kommer tjänsten att kräva en ledig utrustning från varje utrustningstyp som är inställd för grundtjänsten.

Efter att du har sparat så kommer alla tjänster som nyttjar denna grundtjänst att kräva utrustningen.

Gå till Tjänster på nytt och välj nu tjänster uppe till vänster.

Klicka på din tjänst och dubbelkolla så att grundtjänsten som är vald är samma som du kopplade utrustningstypen till. Gör detta för samtliga tjänster som är i behov av att utrustningen är ledig.

Dölj eller visa utrustningens bokningar i kalendern

Om ni vill se eller dölja utrustningens bokningar ur kalendern så går ni till kalendern och väljer filter högst upp.

Under Välj utrustning så kan ni markera den för att se utrustningen i kalendervyn, eller avmarkera den för att dölja den.