Skapa ett rum

Se till att ni inte har fler bokningar än rum.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om ni t.ex. är fler användare än antalet rum i lokalen så kan ni skapa rum för att
På så sätt undviker man dubbelbokningar i det rummet.

I denna artikel går vi igenom:

Skapa rum

Gå till Inställningar i vänstermenyn.

Välj Rum.
Klicka på Skapa nytt rum.

Fyll i namn och välj vilken plats som rummet tillhör.
I detta exempel så döper vi rummet till Hudvårdsrummet.

Ange en rumstyp. Om n i inte har skapat någon sedan tidigare så klickar du på +Ny rumstyp. Då dyker ett fält upp där du kan ange namnet för rumstypen och spara.

Du kan lägga till flera rumstyper på samma rum.
T.ex. om ni har flera olika rum för hudvård och laserbehandlingar, men just detta rum kan användas för både-och.

Om ni har flera behandlingsrum varav vissa tjänster inte går att boka i vissa rum så behöver ni skapa flera rumstyper där rätt rumstyp ställs in på respektive rum.

I exemplet nedan har vi ställt in så att:

• Hudvård erbjuds i Hudvårdsrummet

• Laser erbjuds i Laserrummet

• Laser och Hudvård erbjuds i Komborummet.

När allt ser rätt ut så behöver rumstyperna kopplas till era grundtjänster.

Rum och tjänster

Rummen kopplas mot era tjänster via rumstypen och grundtjänsten.

När rummet skapas eller ändras så går det att välja en eller flera rumstyper. Dessa kopplas sedan mot grundtjänster.

Det gör så att alla tjänster som nyttjar grundtjänsten kräver att rummet är ledigt för att tiden ska erbjudas.

Så börja med att säkerställa att du har en grundtjänst som passar och att den nyttjas för rätt tjänster.

Det görs Inställningar. Välj Tjänster, i den övre menyn hittar du Grundtjänster.

Klicka på Tjänster i menyn till vänster och välj Grundtjänster.

Klicka på grundtjänstens namn och gå ned till Rumstyp.
I detta exempel så kopplar jag min grundtjänst Ansiktsbehandlingar till rumstypen Hudvård.

När du har sparat så kommer alla tjänster med denna grundtjänst kräva att rummet är ledigt.

Dubbelkolla bara så att tjänsterna använder grundtjänsten.
Gå till Tjänster till vänster. Välj Tjänster i den övre menyn.

Klicka på tjänstens namn och se till att grundtjänsten är vald.

Nu kommer bokningar av denna tjänst kräva att rummet är ledigt.