Skapa en ny hyresgäst
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Snart får användarsidan ett nytt utseende! Vill du testa den redan idag, gå in på Inställningar > Användare > Klicka på en användare och klicka på "Klicka här" på bannern högst upp.

Denna artikel beskriver hur du skapar en ny hyregäst.

Om du vill lägga till en användare på ett befintligt företag så kan du läsa mer om det här.

1. Gå till fliken Inställningar i vänstermenyn.

2. Välj Företag.

3. Välj Skapa nytt företag.

4. Fyll i alla grunduppgifter (markerade med *).

5. Klicka Nästa. Kontrollera så att allt stämmer.

6. Tryck på Spara. Om knappen inte går att trycka på betyder det att du har missat att fylla i en eller flera obligatoriska uppgifter. Tänk på att det finns flera flikar där du behöver fylla i information.

Företaget är nu skapat.

Som nästa steg behöver du lägga till information om den person (eller personer) som ska vara kopplade till företaget.

1. Gå till fliken Inställningar i vänstermenyn.

2. Välj Användare

3. Välj Skapa ny användare

4. Fyll i alla grunduppgifter (markerade med *). Var särskilt noga med e-post och mobilnummer om personen ska ha en inloggning kopplad till sin användare.

5. Klicka på Nästa.

6. Längst ned väljer du vilka platser som personen arbetar på. Välj minst en plats så får du även välja företaget som du skapade tidigare, bokningsintervall och ifall personen ska vara onlinebokningsbar.

7. Byt flik till Arbetsscheman och skapa ett nytt arbetsschema.
    -Arbetsscheman är tiderna personen jobbar.
    -Skapa ett tomt arbetsschema om tiderna istället ska läggas in manuellt via "Öppettider" i kalendern.

8. Gå till ”Behörigheter” och välj vilka behörigheter personen ska ha.

9. Tryck på Spara. Om knappen inte går att trycka på betyder det att du har missat att fylla i en eller flera obligatoriska uppgifter.

Glöm inte att koppla personen till rätt företag!

Som ett sista steg behöver huvudföretaget på kontot göra en ändring.

1. Gå till Inställningar i vänstermenyn och klicka på Företag.

2. Klicka på ditt företag i listan.

3. Klicka på fliken Hyresgäster.

4. Bocka för företaget som hyr av dig och fyll i uppgifter om hyra, moms och försäljningsbonus.