Installationsguide kortterminal NETS Lane3000 med USB
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Installation av drivrutin för NETS Lane 3000

Viktigt innan installationen:
Notera att enhetern ska vara inkopplad med en USB kabel direkt in till datorn, så ingen USB HUB mellan.
Notera även att all installation kräver Windows så vi supporterar ej Mac eller Chromebook datorer. Har du någon av dessa datorer eller iPad, iPhone eller Android telefon: Kontakta oss för att skaffa vår egna Bokadirekt kortterminal som fungerar med alla typer av enheter.

1. Ladda ner drivrutinsinstallationen HÄR.
Filen kommer hamna under nedladdningar i din webbläsare.

2. Öppna den nedladdade filen extrahera mappen enligt bilden nedan genom att klicka på Extrahera alla

3. Dubbelklicka på mappen.

4. Klicka på Setup filen (Se bild)

(Om en ruta kommer upp där det står "Tillåter du att den här appen från en okänd utgivare får göra ändringar på enheten?" så klickar du på JA.)

5. Klicka på Next.

6. Klicka på Next

7. Fyll i USB Driver Parameters. (Se bild)
- Bocka i Force COM Port Feature enabled.
- Välj Product ID(PID) 0084 (Ingenico Lane3xxx) i rullistan.
- Virtual COM Port Välj nr 9.
-
Select by connection order - Välj nr. 10.
- Klicka på Next.

8. Klicka på Next

9. Klicka på Install

10. Klicka på Finish

11. Man kommer nu se terminalen inne på Enhetshanteraren under "Portar (COM och LPT)" och den kommer heta Lane3xxx (COM9).

12. Gå in på konto.bokadirekt.se på Google Chrome som webbläsare.

13. Klicka på Inställningar > Övrigt > Betalterminaler och skrivare.

14. Klicka på + tecknet nere i högra hörnet och sedan på Lägg till betalterminal.

15. Klicka på Nästa > Välj Nets terminal > Nästa > Välj huvudföretag > Nästa.

16. Välj din smartclient du tidigare installerat. Välj modell Lane 3000 och anslutning seriell och sist den comport du valde i installationen. Klicka på Nästa.

17. Dra ditt Inlösenkort från NETS i kortterminalen och se över ordningen i terminalen. Placera rätt företag på rätt plats i korthanteringen i systemet. Om endast ett företag finns på terminalen lägger man det företaget på plats 1. Klicka till sist på Skapa.
OBS! Ligger företagen i fel ordning kommer utbetalningarna bli fel.

18. Gå till kassan och skapa ett dagsavslut per företag.
Kassan > Avsluta dagens kassa > Dagsavslut.

19. Nu är kortterminalen installerad och klar att använda.