Alla samlingar
Admin
Rapporter & export
Ta fram rapporter och underlag
Ta fram rapporter och underlag

Underlag för bokföring och kontroll av utbetalning.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

NYHET GÄLLANDE Z-RAPPORTEN:

Vi har uppdaterat Z-rapporten i samråd med Skatteverket och kan nu endast tas fram för en dag i taget, vi har även passat på att uppdatera dess design som kommer gälla gör alla Z-rapporter från och med årsskiftet.
Z-rapporten innehåller numera enbart dagsavslut. Man kan nu även manuellt avsluta dagen och ta ut Z-rapporten samma dag. Gör man inte det kommer det fortfarande fungera som tidigare att den automatiskt avslutas vid midnatt och kan hämtas ut från och med dagen efter. Har man dock gjort ett dagsavslut för dagen och kommer på att man behöver göra ett till köp på det företaget den dagen så går det att slå igenom köpet, men det köpet kommer då räknas med på den nästkommande dagens Z-rapport.
Det går alltså endast att göra ett dagsavslut för Z-rapporten per företag per dag.

Har man en integrerad kortterminal går det fortfarande att göra flera dagsavslut per dag på just kortterminalen, men ej för Z-rapporten.

Om du vill få fram en månadsrapport, alltså en rapport som visar månadens intäkter, så kan du göra detta genom att gå till: Admin > Rapporter & Export > Redovisningsunderlag. Den kan du exportera till pdf, excel och csv.
Du kan också exportera SIE-fil för större intervall än en dag, för att sedan importera den i ditt bokföringsprogram.

I vänstermenyn hittar du Admin, där finns Rapporter & Export.

Här kan du ta fram alla underlag du behöver.
Vårt kassaregistersystem och dess rapporter är konstruerade för att följa fakturametoden som bokföringsmetod.


Vanliga frågor om rapporter:

  • Vart hittar jag underlag för utbetalningar ni gjort till mig?
    Alla dessa hittar du inne på Rapporter & Export > Redovisning > Utbetalningar.
    Där kan man filtrera efter datum och betalsätt: Qliro, Bokadirekt terminal, No-show, Bokadirekt kort online och Bokadirekt presentkort.

    Tips, om du ej hittar utbetalningen, pröva att söka på ett längre tidspann.

  • Vilken rapport använder jag i grund för lön i externt löneprogram?

    Då använder du Rapporter & Export > Övrigt > Löneunderlag.

  • Vilken rapport använder jag som bokföringsunderlag?
    Använd rapporten som heter Redovisningsunderlag om du vill ha underlag för en längre period. Det går också bra att använda Z-rapporten men denna kan endast tas ut per dag och ej för en längre period.

  • Vad är skillnaden på X-rapport, Z-rapport och SIE-fil ?
    X-rapport = Daglig kassaavstämning, en förhandsvisning av Z-rapporeten. På denna ser du hur dagen ser ut just nu när du tar ut den.


    Z-rapport = Vi har uppdaterat Z-rapporten för att följa skatteverkets nya riktlinjer och kan nu endast tas fram för en dag i taget och Z-rapporten innehåller numera enbart dagsavslut. Man kan nu även göra dagsavslut manuellt och få ut Z-rapporten samma dag om man vill, gör man inte det kommer den som vanligt genereras automatiskt och kan hämtas ut som tidigast dagen efter.
    Om du vill få fram en månadsrapport, alltså en rapport som visar månadens intäkter, så kan du göra detta genom att gå till: Admin > Rapporter & Export > Redovisningsunderlag. Den kan du exportera till pdf, excel och csv.


    SIE-fil = Innehåller samma information som Redovisningsunderlaget och är också giltig för bokföring, bara i ett annat filformat som man kan öppna i vissa bokföringsprogram.

  • Var hittar jag aktiva interna presentkort och värdekort?
    För att få ut aktiva interna presentkort eller värdekort så går man in på:
    ​Admin > Rapporter > Bokadirekt presentkort > Förfallna > Välj dagens datum som startdatum och ett år framåt som slutdatum.
    Vi jobbar på att förbättra våra presentkortsrapporter samt skapa en separat för värdekort så det kommer inom kort.

Fick du svar på din fråga?