Skapa ny bokning

När du bokar in tiden åt kunden.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns olika sätt att skapa en bokning på.
Vilket sätt du väljer att göra det på är helt enligt din egen preferens och ditt behov.

T.ex. så föreslår systemet tider åt dig när du väljer en tjänst. Men mer om det längre ned.

Klicka i kalendern

Gå till din kalender. Klicka på en ledig ruta.

Välj Ny bokning.

Sök efter en befintlig kund, eller lägg till en ny.
Efter att du har sökt och valt en kund så kan du klicka på kundens namn för att se historiken, ifall du behöver dubbelkolla något.

Välj en tjänst och klicka på Skapa.

Bokningen är nu skapad:

Välj tid efter tjänst

Till vänster ovanför kalendern, så hittar du ett fält för utövare och tjänst. Välj en tjänst där.
Du kan även välja en eller flera användare.

Föreslagna tider kommer då att visas i kalendern. Tiderna visas enligt tjänsternas längder och eventuell paus.
Du kan även välja Listvy, för att se föreslagna lediga tider för den valda tjänsten listade.

I exemplet nedan är tjänsten 60 minuter lång och har 15 minuter ledig lucka efteråt.

Sök efter en befintlig kund, eller lägg till en ny.
Efter att du har sökt och valt en kund så kan du klicka på kundens namn för att se historiken, ifall du behöver dubbelkolla något.

Klicka på Skapa för att spara bokningen.

Kopiera en bokning

Om du gör detta så kommer den befintliga bokningen att finnas kvar samtidigt som du skapar en ny exakt likadan bokning på en annan tid.

Klicka på bokningen i kalendern eller bokningslistan.

Hittar du inte bokningen så kan du använda sökrutan högst upp för att leta upp kunden och gå via kundens bokningar.

Klicka på Kopiera.

Du hamnar då i kalendern där du kan klistra in den nya bokningen.
Klicka på tiden där du vill ha bokningen.

Slutför genom att klicka på Skapa.

Plustecknet (Floating Action Bar)

I kalendern så finns ett plustecken nere i höger hörn.

Där kan du ändra öppettider, hantera din väntelista och skapa en Ny bokning.

Sök efter en befintlig kund, eller lägg till en ny.
Efter att du har sökt och valt en kund så kan du klicka på kundens namn för att se historiken, ifall du behöver dubbelkolla något.

Välj en tjänst och klicka på Skapa.
Dubbelkolla tid och datum innan du skapar bokningen.

Bokningen är nu skapad:

Lägg till fler bokningar i en gruppbokning

Här finns en befintlig bokning för ett event.
För att lägga till fler bokningar i denna gruppbokning så klickar du på bokningen i kalendern.

Välj rubriken Gruppbokning.

Sök efter en befintlig kund, eller lägg till en ny.
Efter att du har sökt och valt en kund så kan du klicka på kundens namn för att se historiken, ifall du behöver dubbelkolla något.

Klicka på Skapa för att slutföra bokningen.

Boka via kundkortet

Om du går till Kunder i den vänstra menyn så kan du söka efter en kund och klicka på kundens namn.
Du kan även söka på kunden i sökfältet högst upp på sidan.

Där kan du välja Ny bokning.

Du hamnar då i kalendern där du kan lägga in bokningen på vilken tid du vill.

Välj en tjänst och klicka på Skapa för att slutföra bokningen.